keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Otanmäen päiväkodin blogi

Terveiset täältä Otanmäen päiväkodin Metsätähdet esiopetusryhmästä. Ryhmässämme on esikoululaisia 9 heistä 5 on poikaa ja 4 eskaria tyttöä. Me toimimme Otanmäen koulun tiloissa ja viereisessä luokassa on 1-2 luokkalaiset.


Käytämme koulun tiloja hyödyksemme esimerkiksi jumppasalia ,musiikkiluokkaa ja ruokailemme koulun ruokasalissa. Otamme ruoan linjastolta ja se on ollutkin tuttua jo viskarista. 


Lähimetsä on ollut lapsille mieleinen käyntikohde, jota olemmekin hyödyntäneet useamman kerran; olemme käyneet kuvaamassa tabletilla luontoa, mikä on kaunein/jännittävin paikka ja saduttaneet lapsia. tehneet erilaisia toiminnallisia ratoja ja mietitty matematiikkaan ja äidinkieleen liittyviä asioita.


Meillä on tänä syksynä lähetellyt kirjeitä herra Huu. Tämä kummitushahmo alkoi lähettelemään meille kirjeitä erään metsäretken jälkeen kun eräs lapsi arveli että metsässä kummittelee. Rakensimme herra Huulle majankin metsään risuista. Lieneekö talvella siellä Herra Huu ollut kylmissään?

Olemme tehneet mieleistä yhteistyötä Pikku-Ketun päiväkodin eskareiden kanssa. Olemme olleet Teams-yhteydessä toistemme kanssa ja lähetimme toisillemme kirjeitä.

Olemme suunnitelleet Lohtajan, Menninkäisen, Pikku-Ketun, Huuhkajanvaaran, Kirjokannen ja Vuolijoen päiväkotien eskareiden kanssa yhteisestä runo/riimittely projektia. Syksyn aikana olemme keksineet Metsätähdissä jo useamman runon ja lisää tulee. Alueen eskareiden yhteinen riimi/runokirja olisi haaveissa.

Osallistuimme Otanmäen koulun itsenäisyyspäivän juhlaan ja esitimme Suomalainen metsä laulun. Juhlassa olivat kaikki 1-9 luokat esiintymässä. Joulukuun toisella viikolla askartelimme joulukortteja 1-2lk kanssa. Meillä oli tosi mukavaa yhdessä. Odotamme uusia tapaamisia.

10-14.1.22 meillä oli uintiviikko. Kuljimme sinne Vuolijoen eskareiden kanssa linja-autolla. Uimakoulukokemus oli kaikille tosi mukavaa ja monelle uusi mahtava kokemus. Lapsista sukeltaminen oli kivaa, oli kivat opet, liukumäessä oli mahtavaa, lämpövesiallas oli kiva, eväiden syöminen linjurissa oli kivaa.

                                    

Eskarissa tapahtuneista asioista lapsista on ollut mukavinta juuri ulkona liikkuminen ja toimintahetket metsässä. Eräs tyttö oli sitä mieltä että portaiden nousu eskariluokkaan on ollut kurjinta. (Luokkamme on kolmannessa kerroksessa). Leikkiminen eskarissa on ollut tosi kivaa ja muistipelin pelaaminen. Läpsyleikki on monesta eskarista jännittävää. Yhden tytön mielestä istuminen aamupiirissä on kurjaa. Kaikista on ollut liikuntasalissa jumppahetket, varsinkin Erkki-kärry välineillä toimiminen tosi hauskaa.

Metsätähdet eskarit toivottaa teille kaikille eskareille aina valoisampaa ja puuhakasta kevätkautta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti