tiistai 14. tammikuuta 2020

Kätönlahden Vellamoiden blogi


Meillä täällä Kätönlahden päiväkodissa uusi vuosi on alkanut juhlavissa merkeissä, sillä meidän päiväkoti täytti juuri 10 vuotta! Juhlistimme näitä synttäreitä yhdessä lasten kanssa perjantaina 10. päivä, jolloin ohjelmassa oli päiväkodin johtajan juhlapuhe, päiväkodin kuoron lauluesitys sekä hurjan hauska Silmun Sirkus Estrella –näytös. Juhlan päätti yhteinen loppulaulu piirissä, jonka jälkeen päästiinkin herkuttelemaan kakulla.


Aiemmin viikolla Vellamot järjestivät päiväkodin yhteisen liikuntahetken ulkona. Opetimme Vellamoille tutun Hyvää huomenta rva./hra. Susi! –leikin myös muille päiväkodin lapsille. Tarkoituksena onkin, että nämä leikit jäisivät lasten mieleen, ja he voisivat leikkiä niitä myöhemmin myös omaehtoisesti.


Vellamoiden ryhmässä kerätään myös vahvuustähtiä. Oleme keränneet koko ryhmän voimin vahvuustähtiä nyt myötätunnosta, itsesäätelystä ja sinnikkyydestä. Nämä tähdet on huomannut myös Velmu–varis. Velmun tarina sai alkunsa siitä, kun Velmu-varis oli nähnyt ulkoa ikkunan läpi katseltuaan nuo kiiltävät tähdet Vellamoiden ryhmässä. Velmupa se olikin yöllä sitten hiippaillut päiväkotiin sisälle tutkimaan paikkoja tarkemmin. Velmun öinen hiippailu oli kuitenkin tallentunut lasten virittämään valvontakameraan. 


Loppujen lopuksi sattumusten kautta kävikin niin, että Velmu päätyi asumaan Vellamoiden ryhmään ja sai oman pesäpaikan kaapin päältä. Nyt Velmu-varis auttaa lapsia oppimaan lisää vahvuuksia. Velmu jätti myös lapsille kirjeen, jossa toivoo kuulevansa lisää lapsista, muun muassa asioita, joissa he ovat hyviä tai mitä voisivat vielä harjoitella, asioita, joista he pitävät tai eivät pidä, sekä asioita, joita he saattavat pelätä. Niinpä teimmekin ryhmäämme Velmu-kansion, joka lähtee aina viikonlopuksi yhdelle lapselle mukaan kotiin, jolloin kansioon voi kirjata näitä asioita, ja samalla kertoa myös viikonlopun touhuista! 



Kätönlahden Vellamot toivottaa kaikille hyvää alkanutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti