tiistai 28. elokuuta 2018

Eskariterveiset Huuhkajavaaran päiväkodista!


Esikoulu on pyrähtänyt käyntiin reilu viikko sitten ja meillä on Huuhkajavaaran päiväkodissa eskariryhmä nimeltään Västäräkit, ryhmässä on 18 esikoululaista. Päivittäin toimimme kolmessa pienryhmässä ja päiväämme kuuluu niin leikkiä, pelejä, tehtäviä, liikuntaa kuin retkiäkin.
Tähän blogiin halusimme koota lasten ajatuksia eskarista. Mitä eskari on ja mitä siellä tehdään?  Mitä he haluaisivat tehdä eskarissa? Mistä he eivät tykkää eskarissa tai mitä he eivät halua tehdä eskarissa. Jokainen lapsi kertoi asioita omin sanoin seuraavasti..
Eskarissa…
Luetaan, ollaan jumppasalissa, tehdään kynäpussi ja eskarissa voi oppia ompelemaan. Eskarissa leikitään legoilla. Että täällä rakennetaan legoilla. Ja autoilla leikkiä ja ulkona piilosta leikkiä. Elikkä tehtäveitä eskareissa ja on kiva piirtää. Eskarissa tehdään tehtäviä ja että piirretään ja leikitään. Ollaan ulkona ja nukutaan.

Eskarissa tehdään eskarijuttuja, leikitään ja ulkoillaan. Eskarissa opitaan kouluun lähtöä hyvin ja siellä voi saada uusia hyviä kavereita. Eskarissa leikitään, piirretään ja maalataan. Harjottelen leikkiä ja syön aamupalaa. Eskarissa tehdään tehtäviä, käyvvään pihalla ja leikitään. Mennään retkelle.

Eskarissa pelataan, leikitään nukkekodilla ja ollaan ulkona. Eskarissa tehdään   tehtäviä, eskari on kivaa. Eskarissa pyöräily on hauskaa. Jos ope pyytää tulemaan jonnekin, niin sitten pitää tulla. Eskarissa tehdään eskaritehtäviä. Eskari on kivaa. Siellä luetaan kirjoja ja ulukoillaan ja kirjotettaan. Leikittään täällä sisällä myös. Eskarissa tehhään kaikkia kivoja juttuja, vaikka mä en edes tykkää eskarista. Eskarissa totellaan opeja. Eskarissa käytetään jalkoja kävelemiseen ja istutaan kunnolla. Syyvvään ruokaa. Saa kattoa tablettia.



Haluaisin tehdä eskarissa…

Haluaisin käydä jumppasalissa, haluaisin ommella Kisu Pikkukuun ja Alma- Lehmän ja se Hirviö. Haluaisin tehdä ääntä soittimilla. Tykkään vitseistä. Elikkä haluan eskarissa palikoilla rakentaa. Elikkä eskarissa ulkona leikkiä piilosta. Haluaisin käydä retkellä, että sinne mentäs linja-autolla. Leikkiä vain ulkona. Piirtää ja lukea kirjaa.

Haluaisin olla jumppasalissa. Voitais tehdä semmoinen leikkipuro, jossa ois paljon kuravettä, koska mä tykkään paljon lammista, vesistä ja järvistä. Haluaisin pelata golfia ja että iskä tulisi eskariin. Leikkiä tiikerileikkiä ja palikkaleikkiä. Mennä aamupiiriin. Haluaisin käyvvä Lohtajalla ja käyvvä retkellä linnan raunioilla. Haluaisin maalata.

Haluaisin mennä jumppasaliin, haluaisin mennä retkelle taloja katsomaan. Käydä retkellä bussilla. Haluaisin ulukoilla ja kirjottaa tekkee kansa mieli. Käyvvä bussiretkellä johonki leikkipaikkaan tai johonki. Jos ois telkkari ja pleikkari niin voitais pelata lasten pelejä, vaikka ei täällä oikeesti oo.

En halua eskarissa tai en tykkää eskarissa…

En tykkää eskarissa, elikkä joku kiusaa mua. En tykkää kun joku tönii mua tai tai sanoo;  toi tein noi. En halua istua vaan, en halua riehua.
 En halua käyvvä päivälevolla. En tykkää olla yksin ja että mua kiusataan.
 En tykkää tehä semmosta, että opet pakottaa kaikkia juttuja.



Hauskoja tarinoita :):) Näillä ajatuksilla lähdemmekin kohti eskarivuotta toteuttamaan toiveita, oppimaan uutta ja ennen kaikkea elämään hetkessä :) Mukavia ja antoisia syyspäiviä ihan jokaiselle ja moikataan kun tavataan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti