keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Pikku Karitsan eskareiden kuulumisia.


Meidän eskariryhmässä on tänä vuonna 6 touhukasta eskarilaista.
Eskarivuosi on jo pitkällä ja monenlaista on ehditty tutkia, leikkiä ja oppia, sekä kokea elämyksiä. Pitkin vuotta olemme saaneet käydä tutustumassa monipuoliseen kulttuuritarjontaan niin museoiden, taidemuseoiden, konserttien kuin näytelmienkin kautta. Syksyltä on jäänyt erityisesti mieleen SPR:llä vierailu, jossa opeteltiin haavojen hoidon lisäksi ensiaputaitoja elvytyksestä lähtien. Myös hammashoitaja kävi opastamassa lapsia hampaiden hoidossa. Metsäretkillä tutustuttiin ja tutkittiin kesäistä ja syksyistä luontoa ja paisteltiin makkaraa nuotiolla. Lasten kuvaamista metsäkuvista koottiin diaesitys isäpäiväkahvitukseen. Ruuan tietä lautaselle tutkittiin Nälkämaan markkinoilla, vihannestorilla ja aiheeseen tutustuen ja tutkien.
 
 
 
Talven touhuista oli lapsille jäänyt mieleen mm. Suomi 100 jutut. Joulukuussa pääsimme osallistumaan Suomi 100 ryijyn valmistukseen ja julkaisutilaisuuteen Kaukametsän opistolla. Tietoa siirrettiin sukupolvelta toiselle. Kuvassa eskarilaiset saivat kokeilla itse kangaspuiden käyttöä, sekä pääsivät kutomaan yhdessä kokeneempien kutojien kanssa. Eskarilaiset odottivat että heidän kudoksestaan tulisi matto, mutta tulikin mato..:). Eskarilaiset innostuivat vielä päiväkodilla kutomaan kudontakehyksessä omat Suomi 100 kudokset. Itsenäisyyspäivää juhlittiin suurilla juhlilla, johon päiväkodin lapset saivat äänestää herra ja rouva presidentin. Vanhemmille, mummuille ja papoille valmisteltiin esityksiä, pukeuduttiin juhlavasti, ja syötiin täytekakkua 100 vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomi 100 on näkynyt pitkin vuotta monin tavoin toiminnassamme. Joulun aikaan esikoulussa järjestettiin talvimaa käyttäen hyväksi niin kuulo, haju, maku, näkö kuin tuntoaistimuksiakin. Lapset pääsivät auttamaan tonttua talvimaahan, ja ratkomaan siellä erilaisia tehtäviä. Hiihtäminen, luisteleminen ja tietysti uimakoulu oli ollut mieleistä. Myös perheille järjestetystä laskiaistapahtumasta riitti muisteltavaa.


Kevään kynnyksellä juhlistimme Runebergin päivää leipoen Runebergin torttuja( samalla mittaamista opetellen), tutustuen aiheeseen( käyttäen tietotekniikkaa, ja kirjoja), ”kahvitellen”  , ja kuunnellen aiheeseen liittyvää musiikkia. Oppimisympäristöjä on vaihdeltu konkreettisestikin lasten toiveiden ja teemojen mukaan. Välillä eskarissa on ollut mm. lasten pahvilaatikoista suunnittelema ja valmistama linnoitus, välillä tutkijannurkkaus, avaruus planeettoineen ja nyt intiaanien tiipii ympäristöineen.  Tällä viikolla kävimme Sammonkadun palvelutalossa vierailemassa ja laulamassa vanhuksille. Alla kuvia erään päivän eskaritouhuista. Viikon salasanasta on meillä tullut päivän salasana, koska esikoululaiset selvittävät sen niin nopeasti. Myös sarjakuvien valmistukseen perehdyimme suunnittelemalla itse tarinan, lavastamalla ja kuvaamalla sen. Animaation tekeminen ja ammateista esim. palomiehen, poliisin ja lääkärin ammatteihin tutustuminen on vielä ennen kesää monen muun ohella  tekemättä. Onneksi kesään on vielä kaksi kuukautta aikaa.
 
 
 
 
 
Tahdomme toivottaa teille kaikille hyvää pääsiäistä ja aurinkoista loppukevättä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti