perjantai 23. maaliskuuta 2018

Maaliskuinen päivä Kuluntalahden eskarissaHei, haluatko kuulla millainen oli yksi maaliskuinen päivä täällä Kuluntalahden eskarissa? Ulkona on vielä hämärää kun Jorman suunnan koulutaksi tipauttaa eskarin ulko-oven eteen ensimmäiset tulijat. Iloinen pulina täyttää eteisen ja käsienpesun jälkeen jokainen löytää nopeasti itseään kiinnostavaa tekemistä. Pari eskarilaista haluaa heti aamusta laajentaa edellisenä päivänä rakentamaansa legorakennelmaa.                                         

 
 Nyt jyristelee koulubussi koulun pysäkille, ja koululaisten mukana purkautuu bussista taas muutama eskarilainen. Ja taas leikit laajenevat. ”Kuka haluaa alkaa kotista mun kaa?” ”Ope, mä haluaisin tehä niitä  tehtäväkortteja!”
 

 
 Olimme suunnitelleet tänäänkin luistelemista heti aamusta koulun kentällä, mutta kova lumipyry on näköjään tukkinut koko luistinradan. ”Hei eskarilaiset, lumiaura tuli just, meettekö luistelemaan?” tulevat koululaiset kysymään ovelta. Kaikki heittävät leikkinsä siihen ja lähtevät innoissaan laittamaan luistimia jalkaan. Nyt on toimittava ennen kuin lumi ehtii pyryttää kentän uudestaan tukkoon! Joku haluaa lähteä hiihtämään kentän vieressä olevalle ladulle.
  
Me olemme tutkineet viime aikoina noita avaruusjuttuja. Joku eskarilainen oli kuulemma innostunut niin että oli piirtänyt kotonakin omat planeetat. Nyt tuo avaruushomma on kuitenkin nähty. Joku eskarilainen maisteli ulkona vähän lunta rukkasestaan, ja silloin me sulatimme sitä pihalunta ja huomasimme että likaista on, ei kyllä kannata syödä sitä. Siitä innostuttiin tutkimaan vettä vähän enemmän. Ensin tutkitaan kahdesta astiasta, kummassa on enemmän vettä. Veikkaillaan  puoleen ja toiseen, mutta ope jekuttaa vähän, sillä kun mitataan niitä vesiä niin kummassakin on yhtä paljon. Sitten tutkitaan mitkä esineet pysyvät veden pinnalla ja mitkä uppoavat. Ja se yllätti openkin, että muovikissa osaa uida. Lopuksi tehdään taikatemppu vedellä: saadaan vesi kiipeämään lasin sisälle. Siitä tempusta ope sanoo että sitä saa kokeilla kotona vain aikuisen valvonnassa koska siihen tarvitaan tulitikku ja kynttilä.
 
 
Kaiken touhuamisen välillä maltetaan käydä syömässä koulun ruokalassa.
 
 
Satuhetki - vähän anarkistinen Peppi Pitkätossu se jaksaa ilahduttaa lapsia vuodesta toiseen.
 
 
Pojat tekevät vielä omaa tutkimustyötään: Jos tästä puhaltaa läpi tuon pikku esineen, niin miten pitkälle se lentää... 
 
 
Ja voihan sitä tutkia näinkin..
 
 
Ulkoilussa lasketaan koulun vieressä olevasta tosi isosta mäestä.
 
 
Heippa vaan! Jokainen eskarilainen tietää että eskarista lähdettäessä hyvästellään aina kädestä pitäen Oli kiva päivä!
 
 
Potkurit odottavat kiltisti jonossa kotimatkalle lähtijöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti