perjantai 17. marraskuuta 2017

Kanervien Sanomat - iloa eskarilaisten omasta lehdestä


Lehtikankaan monitoimitalon puolipäiväeskarilaisilta nousi alkusyksystä riemukas idea oman lehden tekemisestä. Idea lähti pyörimään kuin lumipallo! Ensin tutkimme Kainuun Sanomia ja mietimme, mitä kaikkea lehdestä löytyykään. Eskarilaiset aloittivat oman toimittajantyönsä säätiedotuksen ja sarjakuvien tekemisellä ja jatkoivat siitä haastattelemaan Monitoimitalossa eri alojen ammattilaisia. Vierailimme kirjastossa, tutustuimme vahtimestarin sekä rehtorin työhön ja saimme hyviä vinkkejä ruokalassa toimimiseen. Ekaluokan opettaja lähetti meille terveisiä ensi syksyä varten: ”Olkaa reippaita!”


 

Lehteen pääsivät havainnot luonnon hiljenemisestä syksyyn. Muurahaiset olivat kadonneet hyörimästä pesällään ja kauniit ruskan sävyt värittivät nyt lähimetsää. Kanervien eskarit kertoivat lehdessä, kuinka saivat suunnitella itse oman jumppatuntinsa. Purkkijalat ja toukkarulla olivat tavallistakin kovemmassa käytössä, kun jokainen sai toteuttaa oman toiveensa. Jumppareissulla näimme myös pillimehupurkkiin piiloutuneen leijonan ja menimme naulakkoon piiloon lattialla luikertelevia käärmeitä. Eskarilaiset kuvasivat iPadeillä nämä jännittävät hetket lehteä varten. Kanervat saivat vielä kertoa mielenkiintoisia juttuja eskariopeista, että ihan hassuja ne on, toinen tanssii eskarissa ja toinen syöttää lapsille banaaneja.


Kanervien Sanomat käärittiin lahjapaketteihin isänpäiväksi, jolloin isillä on etuoikeus lukea tätä huikeaa hengentuotosta aamukahvipöydässä. Sanomalehden kaveriksi eskarilaiset askartelivat upeita kortteja. Jokainen sai tehdä juuri sellaisen kuin halusi. Monet valitsivat kortin malliksi sydäntikkarin, mutta ihan jokainen lapsi halusi vähän timantteja ja kimallusta sekaan isin iloksi. Isit pääsivät lehteenkin mukaan lasten kertomina juttuina! Uskallatkos lukea, mitä juuri sinusta kerrottiin?

Iloista isänpäivää!
toivottavat Kanervat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti