perjantai 13. lokakuuta 2017

Syystervehdys Maitohampaan eskarista!


10.10. vietettiin Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää. Näin ollen kuluneella viikolla, Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi, tutustuimme kirjojen ja kirjallisuuden monipuoliseen maailmaan.

Aloitimme viikkomme käymällä kirjastoauto Kipessä, joka käy päiväkodillamme joka viikko. Aina innokas eskarijoukkomme suunnisti kohti kirjojen aarreaittaa. Omat suosikkikirjat löytyivät nopeasti ja innostunut odotus vallitsi, että pääsisimme niitä katselemaan ja lukemaan sekä yhdessä että yksin. Eskareiden suosikkikirjoiksi paljastuivat niin ilahduttavan erilaiset lintukirja, prinsessakirja, uistinkirja, kalakirja, eläinkirjat sekä satukirjat.



Viikon aikana tutustumme kirjallisuuden moniin muotoihin, siihen miten erilaisille tavoilla niitä on saatavilla. Kuuntelimme satua tabletilta, äänikirjana cd:ltä samalla sadun kuvitusta kirjasta katsellen ja luimme myös Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä –kirjaa.  Ainahan ei tarvitse lukea valmista, kun voi keksiä itse. Niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen ja tarinoimaan! Kaikki eskarilaiset keksivät oikein hienot sadut kuvituksineen, tässä yksi ote niistä:

”Me oltiin kävelemässä Danan kanssa ja me huomattiin pöllö. Pöllö oli varpuspöllö ja me jäätiin Danan kanssa sitä katsomaan koska se oli niin söpö. Ja sitten me jatkettiin kävelyä ja sitten me sanottiin heipat ja mentiin omiin kotiin.”


Viikko huipentui eskarilaisten toteuttamaan kirjastoleikkiin. Eskarilaiset suunnittelivat ja ideoivat eskariimme kirjaston ja toimivat itse virkailijoina. Kutsuimme asiakkaiksi päiväkotimme viskarilaiset. Jokaiselle asiakkaalle tehtiin omilla nimillä varustetut kirjastokortit. Kirjat piipattiin, lainattiin ja palautettiin kuin oikeassa kirjastossa konsanaan. Kirjasto tarjosi monenlaista luettavaa satukirjoista tietokirjoihin sekä kuunneltavaa ja katseltavaa cd ja dvd -levyjen muodossa. Pöydillä oli palapelejä, lattioilla tyynyjä sekä penkillä pitkä rivi pehmoleluja. Kirjastossa järjestettiin myös satutunti, jota halukkaat pääsivät kuuntelemaan. Kirjasto toimi todella hienosti ja kirjoja lainattiin ja katseltiin ahkerasti hymyssä suin!


Iloisia lukuhetkiä toivottaen:

Maitohampaan eskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti