perjantai 26. maaliskuuta 2021

Montessori Leikkikoulun blogiteksti

 

Tästä eskarimatkamme alkoi.


Topi-siili otti vastaan 19 innokasta Montessori leikkikoulun esikoululaista. Ensimmäiseksi eskaritehtäväksi saimme Topi-Siilin mysteerisalkun arvoituksen. Pääsimme tekemään erilaisia mysteeritehtäviä, joiden ratkaistujen numerokoodien avulla saimme mysteerisalkun avattua. Mitä salkussa oli??? Se jääköön meidän eskarilaisten salaisuudeksi.




Seikkailujen eskarin tarinoita oli kiva kuunnella ulkona ihanassa säässä.

Matematiikan maailmaan pääsivät myös muurahaiset mukaamme.


Syksyllä vietimme sadonkorjuujuhlia. Pääsimme haistelemaan ja maistelemaan sadonkorjuun antimia.


Retkeilimme koko päivän Rouvankankaan metsässä seikkaillen, tehtäviä tehden ja leikeistä nauttien.


Miten ruoka voi maistuakin niin hyvälle ihanassa luonnossa. Päivälevon aikaan saimme kaikki kuunnella ihanat kirjeet rakkailta vanhemmiltamme.


Joulun aikaan kävimme tonttukoulussa Timperintien salissa.

100. eskaripäivä koitti pitkän odottelun ja laskemisen jälkeen 27.01.2021. Järjestettiin juhlanäyttely (kotoa tuoduilla ”jutuilla”) ja tehtiin sataan liittyviä tehtäviä.




Aloitimme kierrätykseen tutustumisen Entringissä vieraillen. Jatkoimme teemaa ja teimme kierrätysmateriaaleista pehmoeläimet. Kirjanvaihtotorilta jokainen löysi itselleen uuden kivan kirjan.



Vuoden aikana meillä on ollut paljon toiminnallista eskaria. Olemme tutustuneet kirjaimiin, numeroihin, väreihin, muotoihin jne.



Tämän hetken jännittävin ja PARAS kohokohta eskarissamme on lasten mielestä ollut……. YÖLEIKKIKOULU. Lasten toiveita kuunnellen siellä leikittiin, pelattiin, seikkailtiin, diskoiltiin, katsottiin leffaa ja…… herkuteltiin.

Jokainen sai tehdä yöleikkikoulussa muistoksi oman mukin.

Yö leikkikoululla sujui hyvin ja aamulla jatkoimme Montsa päivää.

Eskarivuonna olemme luistelleet niin ulkona kuin hallissakin. Lisäksi hiihtokelit ovat tänä vuonna olleet myös hyvin liukkaat.


Kevään projektina eskareilla on ollut leijonien valmistaminen vohvelikankaasta. Ensimmäinen valmis leijona odotteleekin jo lisää ystäviään.


Koko eskarivuoden luonamme on vieraillut Söpö Akke. Se on varis, joka on viikoittain muninut uuden vahvuusmunan. Olemme bongailleet luonteenvahvuuksia sekä itsestämme että toisistamme. Aina nähdessämme viikottaista vahvuutta, olemme saaneet laittaa Söpö Aken lasipurkkiin timantin.


Onneksi vielä on kevättä jäljellä ja saamme viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Vielä ennen koulun alkua on monta uutta ja ihmeellistä seikkailua luvassa.

 

Aurinkoisin terveisin Montessori leikkikoulun eskarilaiset + opet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti